Prosessen

Det er ikke vanskelig å bestille skreddersydde møbler.

Ofte vet du hva du ønsker deg, du har sett i alle butikker, men det du finner er enten for høyt, for lavt, for stort, for lite, feil fasong, feil farge - nesten slik du kunne tenke deg, men ikke helt.

Da er det på tide å tenke på spesialbygde møbler.

Hva ønsker du deg?
Du har gjerne en rimelig klar ide om størrelse, funksjon og farge på det du er ute etter. Jo før du tar kontakt jo lettere er det å gi råd og veiledning i prosessen frem mot det endelige designet.

Materialvalg påvirker prisen en del, men kompleksiteten til designet og overflatebehandlingen utgjør mest, siden det påvirker hvor lang byggetiden blir. Har du et budsjett for prosjektet så kan designet i en viss grad tilpasses dette.

Prosessen
Å bestille tilpassede møbler og interiør er en veldig personlig og tilfredstillende prosess, der kunden spiller en aktiv rolle hele veien fra ide til ferdig produkt i ditt hjem.
Når du tar kontakt vil vi avtale et møte, enten hjemme hos deg, eller hos meg. Da blir vi enige om spesielle funksjonelle og designmessige ønsker du har, dimensjoner og utsende i grove trekk.
Har du bilder av lignende møbler så kan det være et godt hjelpemiddel for å forstå hverandres tanker om hva du liker og ikke liker. Materialtyper, overflatebehandling og budsjett er også temaer som taes opp, og når det er praktisk mulig vil jeg gjerne se og ta mål av stedet hvor prosjektet skal stå.

Eksempel på 3D-tegninger

Design
Etter møtet begynner jeg å jobbe med designet for å utvikle et produkt som er unikt for deg. Jeg lager skisser og eventuelt 3D-modeller som et grunnlag for videre diskusjoner om det endelige produktet. Jeg utarbeider også et prisoverslag.

Kontrakt
Når designet er klart og vi er enige om prisen, skriver vi en kontrakt eller ordrebekreftelse om bygging og levering. Kontrakten inneholder detaljer om dimensjoner, materialer, pris, betalingsvilkår og forventet leveringsdato.
På større prosjekter avtaler vi gjerne et depositum som dekker materialer før jeg starter byggingen.

Produksjon
Når alt det formelle er på plass kan jeg begynne å bygge ditt unike produkt. Hvis du ønsker det så er du velkommen til å avtale en tur innom verkstedet av og til

Sliping av eik

for å se på fremdriften. Det hender også at jeg legger ut noen korte innlegg på hjemmesiden som viser hva jeg jobber med for tiden. Jeg ber naturligvis om tillatelse før jeg publiserer detaljer om ditt prosjekt. Mot slutten av produksjonstiden avtaler vi endelig dato for leveranse og eventuelt montering hjemme hos deg. Møblene leveres direkte til deg, uten fordyrende mellomledd .