Om meg og tre&sånt

I 1980 fikk jeg som fireåring min første hammer og en eske med blanke fine 2” spiker i julegave. To minutter senere satt gutten - i finstasen - i kjelleren og spikret sammen alle pappas plankebiter. Det er noe som heter å bli bitt av basillen!

Under oppveksten var jeg innom mekanikkens og elektronikkens verden, jobbet mange år innen grafisk bransje, og har også jobbet med salg av kontorrekvisita. Men hammeren har fulgt med i bakgrunnen hele veien.

Jeg har alltid likt å finne mine egne løsninger på problemer som dukker opp, og liker ikke å kjøpe ting som passer greit nok, men ikke helt. Det har ført til mange muligheter til å utvikle min egen variant og få det slik som jeg vil ha det.

Jeg bygger det meste av heltre eller ulike platematerialer som kryssfiner eller MDF, gjerne kombinert med metaller når det gir den beste mekaniske og estetiske løsningen. Jeg er alltid ute etter å bygge solide produkter som kan vare i mange, mange år. Tradisjonelt solid håndverk er tingen.

Når muligheten byr seg, så liker jeg aller best å jobbe med lokalt tømmer av løvtrær som jeg sager selv. Det gir en veldig spesiell tilknytning til produktet når du kan peke på hvor treet vokste – kanskje i din egen hage!

Jeg har også mulighet til å hjelpe til med andre typer arbeid, slik som for eksempel montering av kjøkken og andre møbler, og felling av trær for å nevne noe. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du tror jeg kan hjelpe deg.

Med vennlig hilsen
Endre Lorgen